s u m m e r p r o o f ♥
De zomer komt er weer aan en dat betekent dat het tijd is voor een zonnebrilkoord!! Wil jij ook een zonnebrilkoordje maken maar weet je niet zo goed hoe het moet? In deze blog leggen wij uit hoe je een zonnebrilkoordje maakt van elastisch bruin panter-print. Wij gebruiken hier schelpjes, bedels en kwastjes, maar je kunt natuurlijk ook wat andere dingen eraan hangen. Snel, makkelijk en leuk!

Er zijn veel mogelijkheden om een zonnebrilkoordje te maken: met kraaltjes, metaal of juist een mix van kralen en metaal. Hieronder leggen wij uit hoe je een zonnebrilkoordje maakt van ons stitched elastische lint in een leopard (bruin/beige) print. Verder hangt er aan het zonnebrilkoordje een schelpje, kwastje en bedeltje! Makkelijk, snel en leuk voor iedereen!

Het enige wat je nodig hebt zijn de benodigdheden een tangetje en je handen om dit zonnebrilkoordje te maken!

Wat heb je nodig?
- 75cm stitched elastisch lint ibiza beige brown panther (geg36013)
- 2x veter/lint klem 5mm goud (ond9001)
- 1x brillenkoord eindjes 22x5mm wit goud (bk55002) (per paar)
- 2x kauri schelp ca. 14x9mm crème beige (sh40028)
- 2x kwastje (stof) met oog ibiza style 1.5cm bleached aqua goud (kw38227)
- 1x buigring goud zakje 15 stuks 10mm (9411)
- 2x bedel bohemian schelp goud 13x12mm (be12528)

Hoe maak je een zonnebrilkoordje stap voor stap

Bevestig aan beide uiteinden van het elastische lint een veterklem en knijp het klemmetje dicht totdat ze goed vastzitten en niet meer van het lint af kunnen glijden (knijp eventueel even goed aan met een tangetje als je die hebt). Buig vervolgens een buigring open en rijg daar het schelpje, kwastje, bedeltje en het rubberen brillenkoord eindje aan, rijg tot slot de buigring door het oogje van de veterklem en buig de ring dicht. Nu heb je jouw eigen zonnebrilkoord gemaakt. Hoe makkelijk, snel en leuk was dat? Op naar het volgende diy-pakket!


DIY-pakket

Klik hier voor het DIY-pakket van het zonnebrilkoordje

Hoe maak je een zonnebrilkoordje Benodigdheden voor een zonnebrilkoordje