s c h e l p j e s ♥
Na al jullie aanvragen is ons blog hier dan eindelijk over hoe je een schelpen choker of armband maakt en wat je precies nodig hebt! Zelf inclusief een video onderaan deze pagina en voor elk een diy-pakket!

De zomer komt er aan en daarbij komen ook de schelpjes weer om de hoek kijken! Maar hoe maak je nou eigenlijk een schelpen choker of armband? Het ziet er misschien moeilijk uit maar het is gemakkelijker dan je denkt. Hieronder leggen we uit hoe je dat moet doen. Tevens hebben wij er een DIY video van gemaakt (link onderaan deze pagina) en liggen de diy-pakketten voor je klaar in onze webshop!

Het enige wat je nodig hebt om deze schelpen choker of armband te maken zijn de benodigdheden, een tangetje en je handen.

Wat heb je nodig voor een schelpen choker?
- 16x (armband = 5x) kauri schelp ca. 15x10mm ivoor beige (sh40023 )
- 1x waxkoord 1mm off white per meter (wk11644)
- 1x DQ Verlengketting met slotje en 2mm klem goud (vkg1002)

Hoe maak je een schelpen choker stap voor stap
Pak de twee uiteinden van het waxkoord en leg ze op elkaar en knip de lus aan de andere kant door zodat je 2 gelijke stukken waxkoord hebt. Maak met de 2 stukken een knoop op 4cm vanaf de uiteinden. Pak vervolgens een schelpje en rijg 1 koord via de bovenkant door de schelp heen en trek aan tot die strak zit. Pak vervolgens het overige koord en rijg deze via de onderkant van de schelp door de gleuf heen. Trek nu beide koorden strak aan en maak met beide koorden een lus en trek hem strak aan tegen de schelp tot een knoop. Herhaal dit 15 keer. Wanneer je alle schelpjes op het koord hebt geregen knip je ook het laatste deel af totdat er ook aan deze zijde 4cm over blijft. Pak vervolgens het verlengkettinkje met slotje en leg het ene uiteinde van het koord in de klem, en knijp de klem aan beide kanten naar binnen plat. Doe vervolgens hetzelfde met het andere uiteinde van het koord en de overgebleven klem. Nu heb je een schelpen choker gemaakt! Hoe makkelijk, snel en leuk was dat? Op naar het volgende uitdaging!

DIY-pakket

klik hier voor het DIY-pakket van de schelpen armband

klik hier voor het DIY-pakket van de schelpen choker


Hoe maak je een schelpen choker/armband Benodigdheden voor een schelpen choker