o o r b e l l e n m a k e n ❀
Altijd al zelf oorbellen willen maken of samen willen stellen? Of brengen wij jou nu juist op het idee om zelf oorbellen samenstellen? Klik snel verder en wij vertellen jou hoe gemakkelijk je oorbellen zelf kunt maken of hoe je het nu ook zelf kunt samenstellen bij ons op de webshop en in de winkel.

Oorbellen samen stellen

Vind je het leuk om zelf oorbellen te maken of samen te stellen maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan ben je hier bij het juiste adres. Hier ga ik je namelijk precies uitleggen hoe je oorbellen zelf kunt maken of hoe je oorbellen kunt samenstellen met onze kant en klare hangertjes! Om oorbellen te maken kan een kniptang en een punttang van pas komen wanneer je hangertjes wilt gaan kettelen. Nu hoor ik jullie vraag al: wat is nou eigenlijk kettelen?

Wat is kettelen?
Kettelen is het aan elkaar bevestigen van kralen/stenen met behulp van een kettel of nietstiftom vervolgens een oogje te buigen aan het uiteinde van de kettel/nietstift. Het verschil tussen een nietstift en een kettelstift: de nietstift heeft een bol/ plat uiteinde en een kettelstift heeft een extra oogje als uiteinde. Een kettelstift kun je gebruiken om een langere hanger te maken met meer kralen.

Zelf hangers maken
Om hangers te maken kies je een steen of kraal/kralen uit en vervolgens rijg je die op een nietstift of kettelstift. Vervolgens zorg je dat er 1cm stift boven de kraal overblijft en knip je het overige af (dus de stift tot 1cm boven de kraal afknippen). Daarna pak je de punttang en zet je de stift in dit geval in het midden van de bek. Let op: welk deel je van de rondbektang gebruikt: hoe dichter bij het eind van de tang (het dunne puntje) hoe kleiner het oogje zal worden. Draai vervolgens je tang waardoor de stift helemaal om de ronding van de tang gaat. Pak nu met het dunne puntje van de tang het oogje kort aan het steeltje vast. En buig het oogje mooi terug waardoor het recht op het staafje komt te staan. En de kraal/steen mooi recht onder het oogje komt te hangen. Dus als het oogje nog niet helemaal goed valt moet je het her en der wat bijbuigen totdat het een perfect rondje is. Even wat vaker oefenen en dan wordt je er steengoed in!

Kant-en-klare hangers samenstellen
Ook kun je ervoor kiezen om al kant-en-klare hangertjes bij ons te kopen. Er zijn heel veel verschillende soorten hangertjes: metalen-, stainless steel-, resin-, edelsteen- en parel-hangers. Zo zie in de foto hieronder veel verschillende samenstellingen voor de oorbellen die je kunt maken. Zo is het bijvoorbeeld leuk om een platte bedel aan een oorring te doen en daarvoor een ronde edelsteenhanger bij aan te hangen. Of een edelsteentube-hanger met daarvoor een edelsteenkraal-hanger. Maar zo zijn er nog veel meer leuke combinaties.

Hangers aan oorbellen bevestigen
Nu je de hangers hebt gemaakt of kant-en-klare hangers hebt uitgekozen is het tijd om de oorringen erbij te kiezen. Er zijn veel stainless steel basis oorringen waaruit je kunt gaan kiezen. Zo zijn er oorringen met een diameter van 15mm, 30mm en 40mm. Als je het subtiel wilt houden kun je het beste voor 15mm gaan maar als je voor meer statement wilt gaan kun je de 30mm of 40mm kiezen. Aan al deze oorringen kun je de hangers, door middel van het oogje, zo aanrijgen. Verder hebben we de oorstekers in een ring vorm. Als je de sluiting van deze oorsteker creool afhaalt kun je de hangertjes er zo aanrijgen in de volgorde die jij mooi vindt! Deze creolen zijn er in een diameter van 10mm, 13mm en 15mm en dan heb je nog de keuze uit een twist of gewoon een plain model.

Gereedschap
Om de hangertjes te kettelen heb je aan gereedschap een punttang en een kniptang nodig.

Wat heb je verder nodig om zelf hangers voor aan oorbellen te maken?
- 1 of meerdere setjes stainless steel basis oorringen
- 1 of meerdere bedeltjes die om de oorringen passen (optioneel)
- 1x kettel of nietstift (per zakje)
- kralen waar je een hanger van wilt gaan maken. (optioneel)

Wat heb je nodig om oorbellen te maken met onze kant-en-klare hangers?
- 1 of meerdere setjes stainless steel basis oorringen
- minimaal 2 kant-en-klare hangertjes

DIY-filmpje

Mix en match oorbellen Oorbellen mix en match