k n u t s e l t i p s ♥
Nu we in deze tijd wat meer thuis zitten willen we deze knutseltips met kinderen graag met jullie delen. In deze blog vertellen we hoe gemakkelijk je al een armbandje zelf kunt maken. Leuk en makkelijk voor jong en oud!

Armbandjes knutselen

Wil je graag lekker knutselen met kinderen en ben je opzoek naar inspiratie? Hier in deze blog vind je het; hier ga ik je namelijk alles uitleggen over knutselen met kinderen. Om armbandjes te maken heb je maar een paar onderdelen nodig en er komt geen gereedschap bij kijken. Hoe fijn is dat? Het ziet er misschien altijd moeilijker uit dan dat het in werkelijkheid is. Kies een leuke kleur uit voor het elastiek waarmee je de armbandjes wilt gaan maken. Het elastiek is €0,60 per meter en uit 1 meter kun je zeker wel 4 armbandjes halen. Je kunt eventueel ook meer kleurtjes uitkiezen als je het leuk vindt om meer verschillende kleuren armbandjes te gaan maken. It's up to you!

Vervolgens kun je ervoor kiezen om kraaltjes aan het elastiek te rijgen. Hiervoor kun je onze 3mm miyuki-rocailles (8/0) gebruiken of de 4mm rocailles kralen. De kraaltjes zijn verkrijgbaar in ontzettend veel kleurtjes, dus kies 1 of meer leuke kleurtjes uit die ook goed matchen bij het gekozen elastiek. Om er een persoonlijk armbandje van te maken kun je gebruik maken van letterkralen, zoals ook wij hier in het voorbeeld doen. Kies een leuke tekst of gewoon je eigen naam of de letters van je dierbaren die je aan jouw persoonlijke armband wilt gaan rijgen. Ook kun je ervoor kiezen om metalenkralen aan je armbandje te rijgen in de vorm van bijvoorbeeld: een hartje, ster, schildpad, panter of oog. Zo kun je er meer betekenis aan geven en het armbandje nog persoonlijker maken!

Het enige wat je nodig hebt om een armbandje te maken zijn de benodigdheden en je handen.

Wat heb je nodig voor het armbandje die wij hier als voorbeeld maken?
- 1x miyuki rocailles 8/0 (3mm) 5gram duracoat opaque light watermelon (5021)
- 1x miyuki rocailles 8/0 (3mm) 5gram duracoat galvanized silver (miyr85002)
- 1x elastiek draad lila 0.8mm (per meter) (6247)
- 1x elastiek draad aquablauw 0.8mm (per meter) (6245)
- 4x letterkralen rond 7mm zwart (A-Z) (lk0030)
- 4x letterkralen rond 7mm wit (A-Z) (lk0037)
- 1x DQ metalen kraal schildpad 9x7mm zilver (mk11730)
- 1x DQ metalen kraal ster 6x3.6mm antiek zilver (mk1175)
- 1x DQ metalen kraal hart 6mm goud (mk1176)
- 1x DQ metalen kraal ster 6x3.6mm goud (mk1174)

Hoe maak je dit armbandje?
Knip van het gekleurde elastiek 20/ 25cm af (even afhankelijk van je polsmaat). Rijg vervolgens de kralen/bedels eraan in de volgorde die jij mooi vindt (en vergeet ook vooral niet om te genieten dus doe lekker rustig aan ☀). Ben je tevreden over je armbandje? Schuif dan de kralen/bedels precies zodat ze in het midden van het elastiek liggen. Om ervoor te zorgen dat de kraaltjes/bedeltjes niet heen en weer schuiven, maak je een knoopje aan de linkerkant en aan de rechterkant van deze kralen/bedels. Nu je klaar bent, knoop het dan als een armbandje om de pols bij elkaar. Ben je alleen? Geen probleem, leg het armbandje dan op je pols en meet dan ongeveer waar de knoop moet komen. Haal het armbandje van je pols en leg daar een knoopje (nog niet te strak knopen) en knoop het eventueel telkens wat bij. Zit het perfect? Knoop het dan goed strak vast! Knip tot slot de 2 uiteinden van het elastiek mooi gelijk aan elkaar af.

Hoe maak je een armbandje? Knoopjes leggen