s u n n y c o r d ♥
Maak je zonnebril summerproof met dit leuke vrolijke zonnebrilkoordje in pastel kleuren! Wil je graag brillenkoordje gaan maken maar niet weet waar je moet beginnen? Wij gaan het in dit blog stap voor stap aan je uitleggen hoe je dit zonnebrilkoordje in pastel kleuren met een schelpje, kwastje en pompon moet maken.Wij gebruiken hier, schelpjes, pompons en kwastjes, maar je kunt natuurlijk ook wat andere dingen eraan hangen. En uiteraard kun je ook kiezen voor andere kleuren i.p.v. deze pastelkleuren!

Er zijn veel mogelijkheden om een zonnebrilkoordje te maken: met kraaltjes, metaal of juist een mix van kralen en metaal. Hieronder leggen wij uit hoe je een kralenzonnebrilkoordje maakt met onze 2mm rocailles in de kleurstelling: lichtroze, lichtgroen, wit en goud. Verder hangt er aan de brillenkoordeindjes een schelpje, kwastje en een pompon! Makkelijk, snel en leuk voor iedereen!

Het enige wat je nodig hebt om dit koordje te maken zijn de benodigdheden en een platbektang.

Wat heb je nodig?
- 1x Glaskralen rocailles 12/0 2mm rond 8 gram orchid bloom rose (roc8275)
- 1x Glaskralen rocailles 12/0 2mm rond 8 gram paradise green (roc8270)
- 1x Glaskralen rocailles 12/0 2mm rond 8gram dark champagne metallic gold (roc8207)
- 1x Glaskralen rocailles 12/0 2mm rond 8 gram creamy peach (roc8153)
- 1x Metaaldraad goud 0,38mm rol 10 meter (metaaldr2)
- 1x Knijpkraal 2mm goud zakje 20 stuks (9302)
- 2x Kauri schelp ca. 14x9mm crème beige (sh40028)
- 1x brillenkoord eindjes 22x5mm wit goud (bk55002) (per paar)
- 6x DQ bedel muntje 9.5x7.5mm goud (be12350)
- 2x Kwastje (stof) met oog ibiza style 1.5cm freesia yellow goud (kw38241)
- 1x Buigring goud zakje 20 stuks 6mm (9402)
- 2x Pompom bedel met oog 15mm floral white gold (be12931)

Hoe maak je een zonnebrilkoordje stap voor stap

Eerst rol je een lang stuk van je metaaldraad af en zet het vervolgens vast in het gleufje van het rolletje. Vervolgens ga je de kraaltjes in de volgorde rijgen die jij graag wilt. Je kunt het zoals in het voorbeeld doen maar je kunt ook je eigen creatie maken. Wij rijgen hier een zonnebrilkoordje met de lengte van 70cm. Maar je kunt het koordje ook langer of korter rijgen als je dat zelf mooier vindt!

Als je het voorbeeld wilt namaken begin je met het rijgen van 2x 15 roze kraaltjes met in het midden 6 gouden kraaltjes. Daarna pak je een muntje en rijg je die op het metaaldraad en vervolg je met 2x15 groene kraaltjes met ook in het midden 6 gouden kraaltjes. Dan komt weer een muntje en herhaal je de vorige stap met de kleur wit en een muntje en daarna weer roze.

Vervolgens begint een nieuwe structuur. Rijg eerst een goud kraaltje met daaropvolgend 6 groene kraaltjes en een goud kraaltje, rijg dan 2x 6 witte kraaltjes met in het midden 6 gouden kraaltjes. Vervolgens ga je precies deze structuur herhalen maar dan met roze, en daarna weer met wit en eindig met 6 groene kraaltjes omringd door 1 goud kraaltje.

Daarna kom je weer terug bij de structuur die je in het begin aanhield. Begin met 2x15 roze kraaltjes met in het midden 6 gouden kraaltjes en maak hem af en zorg dat het koordje precies symmetrisch loopt met de andere kant.

Ten slotte zijn we aangekomen bij het afwerken van het zonnebrilkoordje. Pak 2 knijpkralen en rijg deze op het metaaldraad, steek het draad door het oogje van het brillenkoordeindje (rubbertje) en steek het draad terug in de knijpkralen. Trek het draad aan en knijp de knijpkralen plat. Knip ongeveer tot een 0,5cm af en steek dit uiteinde door de kraaltjes. Doe dit ook met het andere uiteinde van het zonnebrilkoordje.

Nu is het tijd om de schelpjes, pompons en kwastjes aan het koordje te hangen. Pak een buigringetje, buig deze open en steek deze door het oogje van het schelpje, buig het ringetje dicht. Pak vervolgens nog een buigring, buig deze open en hang het schelpje, de pompon en het kwastje eraan en steek de buigring ten slotte door het oogje van het metaaldraad, buig het ringetje dicht.

Zo nu zijn jij en je zonnebril helemaal klaar voor de zomer!


DIY-pakket

Klik hier voor het DIY-pakket van het zonnebrilkoordje, chokerketting en armbandje
Uiteraard kun je ook gewoon alleen het zonnebrilkoordje bestellen als DIY-pakket door het aantal van de slotjes en de verlengkettinkjes op 0 te zetten.

Zonnebrilkoordje met pastel kleuren, schelpjes, pompons en kwastjes Zonnebrilkoordje, chokerketting en armbandje diy pakket